Van Wezel Autoparts transporteert elk jaar meer dan 750.000 auto-onderdelen met Iveco Daily

 18/10/2018  Redactie  Van, Advertorial
Van Wezel Autoparts transporteert elk jaar meer dan 750.000 auto-onderdelen met Iveco Daily

Twintig Iveco Daily’s vertrekken iedere dag met meer dan drieduizend wisselstukken vanuit Tienen bij Van Wezel Autoparts naar groothandels in België en Luxemburg. De voertuigen worden gekocht bij Garage Govaerts Hugo uit Linter die het wagenpark ook onderhoudt.

Van Wezel Autoparts begon met de productie van overzetonderdelen in een tijd dat auto’s snel roestten en de drempels snel moesten worden vervangen. Toen de constructeurs wagens begonnen te produceren die niet meer roestten, schakelde Van Wezel over naar spatborden en motorkappen, koetswerkonderdelen die snel beschadigd raken bij een ongeluk. Intussen heeft het bedrijf een heel gamma aan plaatwerk. “Essentieel is dat de kwaliteit van die stukken gelijkwaardig is als de originele”, zegt Sales Manager Bart Daenen. “Met onze Equipartdelen, geruggesteund door de ISO 17020 certificering die we recentelijk behaalden, maken we die belofte waar.”

Om de kwaliteit van aangeleverde onderdelen te testen heeft Van Wezel Autoparts in Tienen een tweehonderdtal testwagens waarop elk nieuw onderdeel dat een fabrikant levert eerst uitvoerig wordt getest voor het in omloop komt. Zelf produceert Van Wezel Autoparts geen stukken meer, de focus gaat volledig naar de distributie ervan in gigantische hoeveelheden. Zo gaan er jaarlijks 900.000 buitenspiegels en 1.000.000 koplampen in Tienen de deur uit en heeft Van Wezel Autoparts de grootste centrale voorraad radiatoren en aircodelen in Europa. Om al die stukken op te slaan gebruikt het bedrijf ook een deel van de gebouwen van Sylvania, de lampenfabriek die twee jaar geleden zijn productie fors terugschroefde.

Voor de distributie in België, Luxemburg en een deel van Nederland doet Van Wezel Autoparts al meer dan 30 jaar beroep op Iveco. Nu is dat met de Iveco Daily 50C15 met een laadruimte van 25 m³. Die is onder meer uitgerust met airco en een geveerde zetel zodat de chauffeurs voldoende comfort hebben. Voor de veiligheid zijn ze begrensd op 110 kilometer per uur. Er staat nu een nieuwe, lichtere laadbak op die in vergelijking met de vorige 30 cm langer is en 150 kilogram minder weegt.

Onderhoudscontract

Van Wezel Autoparts sluit voor alle voertuigen een onderhoudscontract af bij garage Govaerts zelf. Als ze na ongeveer twee jaar 300.000 kilometer op de teller hebben, worden ze verkocht en vervangen door nieuwe exemplaren. De leveringen in Henegouwen gebeuren met een Iveco Eurocargo ML80E18. Een van de oudere chauffeurs die nu in het magazijn werkt, is erg te spreken over het comfort van de nieuwe Daily, Van of the Year 2018. “Nog heel wat beter dan het vorige model”, zegt hij.

Alle wagens worden geleverd en onderhouden door de garage van Hugo Govaerts uit Linter, die er op staat en er op toeziet dat de voertuigen in perfecte staat blijven. “We laten ze regelmatig binnenkomen”, zegt hij. “Zo kan je preventief werken en de voertuigen in perfecte staat houden, want stilstand is geen optie. Als ze ’s morgens bij ons binnenkomen, hebben ze hun voertuigen dezelfde dag terug.”

Garage Govaerts Hugo, IVECO dealer sinds 1975, is een familiebedrijf waarin reeds de vierde generatie werkzaam is. Sinds 2002 is Garage Govaerts ISO gecertificeerd en dit jaar haalde de werkplaats het certificaat ISO 9001:2015. Garage Govaerts is COP  erkend en heeft een rollentestbank voor het ijken van tachografen en snelheidsbegrenzers.

Lees alles over Iveco in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!