Van Uden NedCargo wil in 2020 een Europese speler zijn

 24/03/2016  Claude Yvens  News Transport, Economie
Van Uden NedCargo wil in 2020 een Europese speler zijn

Het Nederlandse Van Uden NedCargo (dat in 2015 Eurobrokers overnam) gaat zijn Europese ontwikkeling versnellen. Organische ontwikkeling en overnames moeten daarvoor zorgen, net als een ambitieus R&D-plan.

Roderick de la Houssaye, directeur van Van Uden omschrijft het objectief dat de onderneming zich stelt: “Wij willen een speler van Europese omvang worden en 100.000 unieke producten leveren in een markt van 500 miljoen consumenten.” Om die doelstelling te bereiken, zal Van Uden op drie fronten werken:
– zijn multimodaal aanbod in de Benelux versterken, door naar alle waarschijnlijkheid een nieuw distributiecentrum te bouwen in de zone Steekterpoort, net achter de Alpherium terminal die Van Uden al uitbaat in Alphen-aan-den-Rijn.
– organische ontwikkelingen in de kleine Europese landen met veel koopkracht
– externe groei op de grote Europese markten.

Dit geografisch offensief gaat hand in hand met een uitbreiding van het commerciële aanbod dat aan de bestaande klanten (voornamelijk fabrikanten van voedingsmiddelen en de grote distributieketens) wordt aangeboden, met name ter ondersteuning van de e-commerce-activiteiten. Van Uden wil tot slot ook de kampioen van de jacht op de verspilling worden. Niet enkel door het toepassen van de traditionele recepten (hergroepering van klanten naar dezelfde bestemmelingen, maximalisering van de terugvrachten, multimodale oplossingen…), maar ook door meer complexe supply chain oplossingen, die ze in samenwerking met de industriëlen ontwikkelen. Van Uden mobiliseert daarvoor trouwens zijn eigen team van ingenieurs in supply chain.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!