Van Mossel koopt 22 garages van Alcopa

 05/12/2018  Claude Yvens  Service
Van Mossel koopt 22 garages van Alcopa

De Nederlandse groep Van Mossel Automotive laat weten dat het 22 GMAN- en Bruyninx-autoconcessies van de holding Alcopa heeft overgekocht. Het betreft onder andere de Opel-, Nissan-, Peugeot-, Citroën- en Fiat-concessies.

In totaal werken zo’n 300 mensen in de 22 garages en de overname brengt het aantal etablissementen dat door Van Mossel wordt beheerd op een honderdtal. Het zijn de eerste stappen van de Nederlandse groep in de Belgische autodistributie, maar via J&T Autolease is de groep al actief bij het leasen van bedrijfsvoertuigen.

Bij Alcopa laat men weten dat die overdracht de ontwikkeling van de activiteiten rond de invoer en de verdeling van wagens en motors in geen geval in het gedrang brengt. We herinneren er nog aan dat de holding door de familie Moorkens wordt beheerd en importeur is voor de Belgische markt van Hyundai, Suzuki, SsangYong en Isuzu. Ook controleert de holding de verdelersgroepen Fidenco in België en Autopolis in het Groothertogdom Luxemburg.

Het doel van de partijen bestaat eruit snel het akkoord van de Belgische mededingingsautoriteiten te verkrijgen en de transactie nog vóór het einde van dit jaar af te handelen.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!