Van Moer zet tweede schip in op DLCT

 24/07/2019  Claude Yvens  Multimodaal
Van Moer zet tweede schip in op DLCT

Sinds 20 mei zijn de watergebonden activiteiten op Dennie Lockefeer Container Terminal (ex-Antwerp East) opnieuw opgestart. Verleden week werd er een tweede schip vanuit Grobbendonk ingelegd, waardoor DLCT nu vier afvaarten per week kan aanbieden.

Dit is mogelijk gemaakt door de stijgende vraag, en op deze manier biedt de terminal een grotere capaciteit en een flexibelere dienstverlening aan. De Antwerpse deep-sea terminals worden dagelijks bediend en er is vanuit Grobbendonk ook een verbinding mogelijk met Zeebrugge.

Deze activiteiten worden nog steeds uitgevoerd in het kader van een testfase, onderhandeld tussen Van Moer Logistics en de buurtbewoners. We zullen ons herinneren dat de terminalactiviteiten langs de waterzijde stil lagen wegens geluidshinder toen Van Moer Logistics de terminal van DP World en van het Havenbedrijf Antwerpen overnam. Van Moer Logistics heeft sindsdien maatregelen genomen om de geluidsoverlast te reduceren en op 20 mei 2019 ging de testfase van start met de inleg van een binnenschip dat exclusief voor de terminal voer. Deze testfase werd in juli met twee maanden verlengd.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!