Van Moer Logistics wint de Truck Safety Award 2019

 28/02/2019  Claude Yvens  Economie, Transport & Logistics Awards
Van Moer Logistics wint de Truck Safety Award 2019

Van Moer Logistics (Zwijndrecht) heeft de Truck Safety Award 2019 gewonnen tijdens de Transport & Logistics Awards. Renaux-Descamps en Havi Logistics vervolledigen het podium.

Deze prijs bekroont een bedrijf dat een actieve veiligheidspolitiek hanteert rond de opleiding van het personeel (chauffeurs, maar ook administratief personeel), de uitrusting van de voertuigen en een totaal bewustzijn van verkeersveiligheid bij de directie. Deze prijs kreeg de steun van Volvo Trucks en van TVM.

Uitslag 2019

  1.         Van Moer Logistics (Zwijndrecht)
  2.         Renaux-Descamps (Sivry)
  3.         Havi Logistics (Olen)

De winnaar in het kort

Van Moer Logistics (een benaming die vijf ondernemingen verenigt) kende de jongste jaren een indrukwekkende groei, zowel organisch als extern. Toen Van Moer Logistics bekroond werd met de prijs van Transporteur van het Jaar 2008 werd de onderneming beschouwd als een voorbeeld op verschillende vlakken. Met de omvang die de groep bereikt heeft in tien jaar en naar aanleiding van de integratie van verschillende andere ondernemingen, was het de uitdaging om het niveau op het gebied van veiligheid te handhaven op de verschillende sites en in meerdere typen van transport. Een opdracht die nooit afgerond is, maar die grondig werd aangepakt en heeft geleid tot een uitstekend systeem om de chauffeurs en het materieel op te volgen.

Iets meer dan een jaar geleden begon het bedrijf aan een veiligheidstraject bij DrivOlution. Het Leuvense opleidingscentrum hielp de data die al voorhanden was te structureren om de chauffeurs beter te kunnen coachen en monitoren. Er zijn ook maandelijkse veiligheidsmeetings ingevoerd en interne driver supervisors en mentoren aangesteld om de veiligheid van de chauffeurs op te volgen. Op een jaar tijd hebben ze het aantal ongevallen zo met 11 procent zien dalen (van 343 naar 304). De schadelast daalde met liefst 44%. Dankzij de coaching ging ook het aantal boetes van 558 naar 497 en dus met 11 procent achteruit.

Door onze verschillende activiteiten en onze grote vloot ligt het aantal ongevallen, met meestal manoeuvreer- en blikschade, redelijk hoog. Daar wilden we natuurlijk verandering in brengen. Het afgelopen jaar hebben onze inspanningen zoals nieuwe safety meetings, de controlemarathons, het aanstellen van preventiemedewerkers en het opleiden en bijsturen van chauffeurs op basis van maandelijkse rijstijlrapporten, duidelijk geloond. We hebben ons tot doel gesteld om het aantal ongevallen tegen 2020 met 35% terug te dringen, maar ook om het brandstofverbruik nog verder te laten dalen”, aldus eigenaar Jo Van Moer, zaakvoerder Van Moer Logistics.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!