Van Hove opent nieuwe vestiging in Kruibeke

 22/11/2018  Claude Yvens  Service
Van Hove opent nieuwe vestiging in Kruibeke

Eind 2016 startte Renault Trucks dealer Van Hove een vierde vestiging op in de oude Garage Raf Vergauwen in Beveren. Die vestiging wordt in het voorjaar van 2019 vervangen door een nieuwe site in Kruibeke. 

De nieuwe vestiging van Van Hove wordt de eerste Renault Trucks-garage in Vlaanderen die een officiële technische vrachtwagenkeuring op eigen terrein aanbiedt. Keuringsonderneming SBAT ondersteunt dit initiatief. “Keuringen op verplaatsing gebeuren steeds vaker en het is een win-winsituatie”, vertelt Jurgen Robrecht, adjunct-technisch directeur bij SBAT. “De chauffeurs hoeven zich zelf niet meer te verplaatsen of in een lange wachtrij te staan en op onze terreinen reduceren we het aantal wachtende voertuigen.” De bedoeling is dat er wekelijks SBAT-medewerkers onafhankelijke keuringen uitvoeren.

“Chauffeurs komen op afspraak en hoeven dus niet lang te wachten”, aldus Luc Van Hove. “Voor onze klanten betekent dit een enorme tijdswinst, want we kunnen onderhoud en keuring onder hetzelfde dak uitvoeren. Ook het ijken van de tachograaf kan moeiteloos in onze garage gebeuren. Dankzij deze full service kunnen we zeer efficiënt werken.”

Van Hove Garages voorziet ook in een slaapplaats voor gestrande truckchauffeurs. “Dit is waarschijnlijk een unicum in ons land. De plek is vooral bedoeld voor chauffeurs met pech. Ze kunnen niet altijd meteen naar huis als hun vrachtwagen aan herstelling toe is. Daarom bieden we hen een slaapplek aan, terwijl we hun voertuig repareren. Door die kamer -uiteraard met sanitaire voorzieningen- hebben ze overdag ook privacy. Ze hoeven niet de hele dag aan de koffiecorner zitten wachten”, legt Luc Van Hove uit.

Lees alles over Renault Trucks in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!