Van Hove is de beste dealer van Renault Trucks lichte bedrijfsvoertuigen

 28/06/2017  Erik Roosens  Van, Service, Nieuwsbrief
Van Hove is de beste dealer van Renault Trucks lichte bedrijfsvoertuigen

Van Hove Garages werd in juni vorig jaar door Transportmedia uitgeroepen tot Super Best Dealer 2016. Nu haalt de Renault Trucks dealer – met vestigingen in Berlaar, Herent, Beveren en Wommelgem – opnieuw het podium met een derde plaats in de algemene competitie Super Best Dealer Van 2017. Voor het eigen merk werd Van Hove Garages de beste dealer lichte bedrijfsvoertuigen van België.

Meedenken met de klanten, hen persoonlijk benaderen en de gemaakte afspraken nakomen, blijven voor Van Hove Garages de sleutels tot het succes. “In het verkoopsproces is een grondige behoefteanalyse prioritair”, zegt Cedric Van Hove.

“Enkel als we weten wat de klant nodig heeft, kunnen wij hem overtuigen van het feit dat wat wij hem bieden 100% is wat hij nodig heeft. Belangrijk is te weten waar de gevoeligheden van de klant liggen en waar de transportproblemen zich situeren. Wij maken dan een passende offerte volledig op maat van de klant.”

Om hun productkennis te actualiseren volgen de verkopers van de lichte bedrijfsvoertuigen drie keer per jaar opleidingen bij Renault Trucks. “Zo blijven ze up-to-date met de technische aspecten van de modellen”, zegt Cedric Van Hove.

Klant in de kijker

Voor de dienst naverkoop ziet Van Hove Garages nog verbeterpunten. “We streven er naar om de klant tijdens het onderhoud of de herstelling nog beter op de hoogte te houden van wat er moet gebeuren. Extra werkzaamheden moeten altijd meegedeeld worden en voor akkoord bevestigd zodat de klant bij het afhalen van de wagen perfect weet wat er gebeurd is en wat er betaald moet worden. Momenteel wordt dit reeds vaak gedaan, maar op drukke momenten gebeurt het soms niet.”

Van Hove zet zijn klanten graag in de kijker. “Als een nieuw voertuig wordt geleverd, plaatsen we de afleveringen van wagens op onze sociale media. In elke vestiging hangt er ook een tv-scherm waarop we foto’s projecteren van de afgeleverde voertuigen met de naam van de klant erbij. We merken dat onze klanten dat appreciëren.”

Lees alles over Renault Trucks in onze Transport & Van In Belgium directory!