Van Hool-groep boekt 7 % meer omzet in 2015

 11/07/2016  Claude Yvens  News Transport
Van Hool-groep boekt 7 % meer omzet in 2015

De Van Hool-groep heeft voor het boekjaar 2015 positieve financiële resultaten voorgelegd : de omzet stijgt met 7% tot 596,8 miljoen euro en de groepswinst overstijgt 10 miljoen euro.

Die cijfers bevestigen de opwaartse trend van de laatste jaren. Ze werden onder andere mogelijk door een stijging van het aantal verkochte voertuigen in de business-groepen Bus & Car (+15,6%), enerzijds, en Industriële Voertuigen (+11,9%), anderzijds.

Verwachtingen voor 2016

Volgens Van Hool verwacht de business-groep Industriële Voertuigen een significante stijging van de omzet en verder aantrekkende resultaten. In de business-groep Bus & Car wordt voor 2016 een iets lagere omzet vooropgesteld, maar met aantrekkende marges. De inspanningen op het vlak van kostenbesparingen en de optimalisatie van het werkkapitaal worden onverminderd verder gezet. Als geheel wordt over 2016 dan ook een verdere verbetering van het groepsresultaat verwacht.

In de business-groep Industriële Voertuigen loopt momenteel een studie om te onderzoeken of  voor bepaalde types voertuigen, die nu niet kunnen geproduceerd worden in de IV-fabriek in Koningshooikt wegens te duur, een activiteit in het buitenland kan opgestart worden. In de business-groep Bus & Car wordt de fabriek in Macedonië in de komende drie jaar verdubbeld in capaciteit, maar de vestiging in Bree (EOS) sluit eerstdaags definitief haar deuren.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!