Van Egdom overgenomen door Capelle

 25/01/2019  Claude Yvens  Economie
Van Egdom overgenomen door Capelle

De groep bedrijven gecontroleerd door Van Egdom is in Franse handen overgegaan. De overnemer is de groep Capelle, die op die manier wil uitgroeien tot een Europese marktleider in het uitzonderlijk vervoer.

Het personeel bij Van Egdom werd twee weken geleden van de overname op de hoogte gesteld. Net als dat andere Belgische bedrijf in deze specialiteit, Belin (overgenomen door Cayon), komt Van Egdom dus onder Franse controle. De acht betrokken bedrijven zijn Van Egdom Transport, Lecomte VE Transports, Vema Trans, Van Egdom-Mariën, Automosane Manutention Transport, Imbrecht Logistique Seneffe, Vanreck Transports, Matton Transport en Jan Coesens Transport, de jongste van de bedrijven die door Van Egdom overgenomen werd (in juli 2017). Samen bieden deze ondernemingen werk aan 210 personen in België (voornamelijk op de hoofdzetel in Heist-op-den-Berg, maar ook in Seneffe). De groep realiseerde een geconsolideerde, toegevoegde waarde van 18,3 miljoen EUR in 2017, wat hen in de buurt brengt van de twintigste plaats in de Top 1000 van Truck & Business. Van Egdom gebruikt in België een vloot van 231 voertuigen, maar bezit geen enkel filiaal in het buitenland.

Van Egdom vertegenwoordigt een mooie overname voor Capelle. Sinds 2014 hanteert de Franse groep de Azimuth 2019 strategie, die van de groep de nummer één moet maken in Europa op het vlak van uitzonderlijk vervoer. Sinds de aankondiging van het plan werden al zeven andere gespecialiseerde transporteurs overgenomen, meer bepaald met de steun van het CM-CIC Investissements fonds, de nieuwe minderheidsaandeelhouder. De Groupe Capelle heeft voortaan 37 vestigingen in zeven landen (Frankrijk, Spanje, Groot-Brittannië, België, Nederland, Duitsland en Luxemburg) en telt 1200 medewerkers, 850 motorvoertuigen en 100 000 m² opslagoppervlakte.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!