Van Dievel vermindert zijn uitstoot voor Coca-Cola met 30%

 25/02/2016  Claude Yvens  News Transport, Economie
Van Dievel vermindert zijn uitstoot voor Coca-Cola met 30%

De CO2-uitstoot van Van Dievel voor rekening van Coca-Cola werd op drie jaar met 30% verminderd, dankzij een transportplan dat door CHEP en met medewerking van Colruyt op punt gesteld werd.

Coca-Cola Enterprises (CCE) gebruikt 1,2 miljoen palletten per jaar op 11.000 verschillende distributiepunten. Sinds februari 2013 gebruiken CCE, Colruyt en vervoerder Van Dievel een nieuw transportplan dat door CHEP op punt werd gesteld. Het doel van de operatie was het optimaliseren van de logistieke keten van de drie partners via een systeem van de gesloten cirkel en het verminderen van de lege kilometers van de trucks.

Twee jaar later werd het doel ruimschoots gehaald, dankzij een vermindering van de jaarlijkse CO2-uitstoot met 30%. Het aantal lege kilometers van zijn kant werd met 16.334 kilometer ingekort, waardoor de drie bedrijven hun ecologische voetafdruk aanzienlijk konden verkleinen.

Het nieuwe systeem zorgt bovendien voor een daling van de administratieve kosten van elke partner. CCE hoeft zich voortaan geen zorgen meer te maken over zijn pallettenvoorraad of over de recuperatie of de reparatie ervan. CHEP garandeert voor iedere levering het gebruik van kwaliteitspalletten in onberispelijke staat.