Van Dievel schakelt over naar LNG

 19/09/2019  Claude Yvens  Economie
Van Dievel schakelt over naar LNG

Een groot deel van de vloot van Van Dievel Transport zal omgevormd worden tot groenere trucks : 39 van de bijna 100 trekkers, zullen op termijn rijden op LNG.

Die 39 trekkers zijn allemaal Volvo FH LNG. Ze worden in de loop van volgend jaar geleverd. “We kozen voor de oplossing van Volvo in plaats van andere alternatieven waar de Belgische regelgeving nog niet helemaal op punt staat. De Volvo LNG-trucks rijden en presteren even goed als de gekende dieseltrucks, maar hebben een kleinere ecologische voetafdruk. Bijkomend voordeel zijn de potentieel lagere brandstofkosten”, zegt Louis De Wael, Managing Director van Van Dievel.

De eerste Volvo FH LNG wordt tentoongesteld op het volgende Jobkaffee dat Van Dievel organiseert op vrijdag 27 september in Mechelen. “Dankzij de aanwezigheid van deze LNG-truck, krijgen kandidaten meteen een goede impressie van de jobinhoud. Alle geïnteresseerden zijn welkom. En misschien krijgen ze op die manier wel de kriebel te pakken om te solliciteren voor vrachtwagenpiloot. Een rijbewijs is zelfs geen noodzaak, want wij zorgen voor de volledige opleiding”, concludeert Louis De Wael.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!