Van Dievel koopt opnieuw bij Volvo Trucks

 04/02/2020  Claude Yvens  Trucks
Van Dievel koopt opnieuw bij Volvo Trucks

Van Dievel heeft opnieuw na een tiental jaren 40 Volvo Trucks trekkers gekocht. Samen met Volvo Trucks heeft het transportbedrijf uit Mechelen een innovatieve oplossing uitgedokterd om op de meest veilige manier over te schakelen op alternatieve aandrijfljnen.

Van Dievel wil volop investeren in groenere trucks, maar worstelde met een nijpende vraag : welke vrachtwagen moet je vandaag kiezen om de komende jaren ‘safe’ te zitten? “Niemand kan ons garanderen dat wat we vandaag kopen binnen een aantal jaren nog de beste keuze is. Als na drie jaar de wetgeving verandert, of er is een technologische evolutie, dan zit je nog drie, vier jaar vast aan je keuze”, stelt CEO Louis De Wael. “Steeds meer klanten vragen dat wij hen zouden bedienen met duurzame trucks op aardgas. We merken dat zelfs bij tenders: als twee transportbedrijven met bijna dezelfde prijs en dienstverlening op kop staan, dan heeft dat met LNG-trucks een flinke streep voor. Ik zou voluit voor LNG kunnen gaan, maar ik wil eerst meer ervaring opdoen. Dat Volvo Trucks de nodige flexibiliteit in het leveringskalender en in de uiteindelijke keuze tussen diesel en LNG kon geven, speelde een zeer belangrijke rol in onze keuze”, voegt hij toe.

In januari werden de vijf eerste FH trekkers in gebruik genomen, waarvan één FH LNG. Deze zal hoofdzakelijk op Duitsland rijden, met één of liever twee chauffeurs. Op basis van deze ervaring zal Van Dievel beslissen op welke routes, voor welk type werk en voor welk soort klanten de LNG trekkers het best worden ingezet en kan het bedrijf kiezen of het de diesel- of de LNG-versie wil.

Lees alles over Volvo Trucks in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!