Van Damme R zal met zijn nieuwe Scania’s met 50 ton rijden

 15/03/2019  Claude Yvens  Trucks
Van Damme R zal met zijn nieuwe Scania’s met 50 ton rijden

Van Damme R heeft in twee jaar tijd niet minder dan 14 nieuwe Scania’s gekocht. Het bedrijf uit Frasnes-lez-Gosselies overschreed de kaap van de honderdste Scania met een 6×4. Van Damme R wordt hiermee de eerste Waalse transporteur die met een GVW van 50 ton rijdt!

Van Damme R maakt deel uit van Group VDRT, een groep die gespecialiseerd is in graafwerken, afbraak, het ter beschikking stellen van elektrogeengroepen en transport. In totaal telt zijn wagenpark 45 motorvoertuigen, waaronder een dertigtal van Scania. Bij de laatste aangekochte Scania’s tellen we vijf 4×4’s van 450 pk, een 6×4 van 580 pk, een 4×2 en zes 6×4-trekkers van 500 pk. Die laatste zijn uitgerust met pneumatische assen en zullen worden ingezet om de nieuwe Waalse reglementering te respecteren die onder bepaalde voorwaarden een GVW van 50 ton oplegt. “Op dit ogenblik doet niemand in Wallonië dit”, bemerkt directeur Thierry Van Damme in zijn nopjes.

Bovendien gaat het Henegouwse bedrijf binnenkort nog een stap verder met zijn uitbreiding, want Group VDRT gaat een recyclingseenheid voor plastic materiaal inhuldigen en dat zal een transportbehoefte van 15.000 tot 30.000 ton per jaar met zich meebrengen.

Lees alles over Scania in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!