Vakbonden tegen voorstellen EU Commissie

 28/02/2018  Claude Yvens  Wetgeving
Vakbonden tegen voorstellen EU Commissie

De Belgische vakbonden BTB-ABVV en ACV-Transcom en Openbare Diensten gaan helemaal niet akkord met de Mobility Package van de Europese Commissie. Volgens hen brengt Europa de veiligheid en gezondheid van alle professionele bestuurders, maar ook van de passagiers en de andere weggebruikers in gevaar.

De voorstellen van de Commissie houden bij voorbeeld een aanpassing van de rij- en rusttijden in. “Dit gaat ten koste van de gezondheid en veiligheid van de werknemers zijn. Als hun rijtijd wordt verhoogd  (12 opeenvolgende dagen rijden voor men een vrije dag heeft, slechts één vrij weekend na een maand werken) dan worden ook de rusttijden verminderd (verlies van 21 uur rusttijd per maand, minimaal 2 werkdagen van 16 uur per week). Dit is absurd en gevaarlijk. Dit zal het aantal ongevallen met bussen en touringcars niet verminderen, integendeel!”, menen de vakbonden.

BTB-ABVV en ACV-Transcom gaan vanaf 1 maart pamflettenacties organiseren om de chauffeurs en de burgers te informeren over hun standpunt.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!