UPS neemt uitbreding van zijn Europese hub op de luchthaven Keulen-Bonn in gebruik

 01/04/2014  Claude Yvens  Economie
UPS neemt uitbreding van zijn Europese hub op de luchthaven Keulen-Bonn in gebruik

UPS heeft de uitbreiding van zijn nieuwe installaties op zijn luchtvrachthub op de luchthaven van Keulen-Bonn in Duitsland in gebruik genomen. Deze uitbreiding, die twee jaar werk in beslag nam, vervolledigt de bestaande installaties met bijkomende toptechnologie en bestaat uit een gebouw dat gedeeltelijk bestemd is voor de behandeling van grotere expresscargo. “Met deze uitbreiding beschikken wij voortaan over het equivalent van 15 voetbalvelden, een oppervlakte die bestemd is voor sortering”, zegt Cindy Miller, voorzitter van UPS Europe.
De exploitatiezone is voortaan meer dan 105.000 m² groot. De komst van acht geautomatiseerde sorteermachines verhoogt de sorteercapaciteit van pakketten met 70% en komt zo uit op 190.000 pakketten per uur – of 53 pakketten per seconde. De investering van UPS loopt op tot 200 miljoen dollar.
 
Deze nieuwe uitbreiding heeft al geleid tot de creatie van 200 jobs, wat het statuut van UPS, als voornaamste werkgever op de luchthaven alleen maar versterkt. UPS stelt er immers 2.500 werknemers tewerk.

Tagged With: upskeulenbonnluchthaven