UPS investeert in alternatieve motoren

 21/03/2016  Claude Yvens  News Logistics, Contract Logistics

UPS blijft in Europa systematisch overstappen van diesel naar milieuvriendelijke elektrische wagens

UPS breidt zijn Europese bestelvloot deze maand uit met de 100ste elektrische wagen. De P45E, met een maximaal toegelaten gewicht van 3,5 ton, heeft het onderstel van een Mercedes Sprinter en ziet eruit als de iconische UPS bestelwagens. De auto werd gebouwd in Parijs, waar het drukke verkeer het gebruik van kleinere en meer wendbare voertuigen noodzakelijk maakt. De lancering past in de inspanningen die UPS levert om dieselwagens door elektrische auto’s te vervangen. In Duitsland zet UPS al sinds 2010 omgebouwde 7,5 ton elektrische bestelwagens in: de zogenaamde P80E. Momenteel rijdt de helft van de 100 Europese elektrische bestelwagens van UPS rond in Duitsland.
Karl Haberkorn, Country manager UPS Belgium and Luxemburg, voegt hieraan toe: “In België testen we momenteel e-voertuigen in verschillende steden om bij te dragen tot de verlaging van onze wereldwijde carbon footprint.”

In de VS investeert UPS dan weer in trucks met CNG-motoren. Het bedrijf wil niet minder dan 10o miljoen dollar uitgeven aan en 180 trekkers aankopen.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!