UPS bestelt 10.000 elektrische Arrival-bestelwagens

 06/02/2020  Michel Buckinx  Van
UPS bestelt 10.000 elektrische Arrival-bestelwagens

UPS heeft een bestelling geplaatst voor 10.000 elektrische Arrival-bestelwagens. Die zullen tussen 2020 en 2024 op verschillende markten worden ingezet. Met een optie voor nog eens 10.000 exemplaren.

Twee jaar geleden liet UPS weten dat het in Londen en Parijs een wagenpark van 35 elektrische voertuigen van het merk Arrival wilde uittesten. Klaarblijkelijk zijn die tests overtuigend geweest want de express-specialist heeft dus een eerste reeks van 10.000 voertuigen bij Arrival besteld. Die zullen tussen 2020 en 2024 in het Verenigd Koninkrijk, Europa en Noord-Amerika worden ingezet. Bovendien heeft UPS een optie voor de aankoop van nog eens 10.000 voertuigen tijdens die periode. We merken op dat dit voertuig het resultaat is van een samenwerking die UPS en Arrival in 2016 zijn aangegaan. Vandaag laat de tak ‘risicokapitaal’ van UPS ook nog eens weten dat het een niet nader bepaald bedrag in Arrival gaat investeren.

De voertuigen voldoen dan ook perfect aan de vereisten van UPS. Volgens de constructeur maakt de tweede generatie van de Arrival-bestelwagens deel uit van een nieuwe categorie elektrische voertuigen, zeker wat betreft ontwerp en efficiëntie. Fleetmanangers zouden er 50% mee kunnen besparen op exploitatiekosten. De autonomie van het voertuig zou rond de 500 km liggen, voor een nuttige lading tot 4.250 kg. Arrival heeft trouwens een nieuwe montagemethode opgezet die gebaseerd is op microfabrieken met een klein kapitaal en een kleine ecologische voetafdruk. De fabrieken staan in dienst van plaatselijke gemeenschappen en zijn al vanaf enkele duizenden exemplaren winstgevend. Volgens UPS maakt dit gamma voertuigen het mogelijk om vlot en rendabel naar een emissievrije vloot over te gaan.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!