Uitbreiding in Genk: H. Essers bedaart de gemoederen

 21/09/2015  Claude Yvens  Economie
Uitbreiding in Genk: H. Essers bedaart de gemoederen

Als gevolg van de mobilisatie van meerdere milieugroepen heeft H. Essers besloten om bepaalde informatie met betrekking tot zijn uitbreidingsplannen voor zijn site aan de Transportlaan in Genk recht te zetten.

Het project werd in april onthuld, nadat de Vlaamse regering het territoriale herinrichtingsplan tot industriezone van een perceel van 12 hectare gelegen tegen de terreinen die H. Essers in de Transportlaat uitbaat, voorlopig had goedgekeurd. Voor H. Essers de terreinen kon verwerven, moest dit herinrichtingsplan voor de gronden eerst nog definitief goedgekeurd worden door de Vlaamse regering. Pas daarna kon overgegaan worden tot de aanvraag van een bouw- en milieuvergunning.

Vorige week lanceerden meerdere milieuverenigingen echter een communicatiecampagne tegen dit project. Zij hadden kritiek op de verdwijning van een boszone, terwijl er nog honderden hectare industriële terreinen beschikbaar zijn op het grondgebied van Genk. H. Essers reageert hierop door in de eerste plaats de absolute noodzaak te benadrukken van de uitbreiding van zijn infrastructuur voor farmaceutische doeleinden en door te preciseren dat de geviseerde site de enige van de bij het begin 18 geselecteerde sites is, die aan alle criteria voldoet. De Limburgse groep zegt de bezorgdheid van de derde partijen te begrijpen en kondigt aan dat het zich zeer strikt zal houden aan de voorwaarden die hen door de Vlaamse regering zullen worden opgelegd.

Essers kondigt trouwens aan dat het 70.000 m² bijkomende magazijnen wil bouwen en 400 bijkomende jobs wil creëren op de site.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!