Uitbreiding groep Mol

 28/04/2010  Claude Yvens  Trucks & Trailers

Ondanks de crisis investeerde de groep Mol in zijn toeleveringsactiviteiten en startte met een nieuw bedrijf onder de naam ITK te Kachtem. Door de constante groei van de omvang van onderdelen was er op de site in Rumbeke geen mogelijkheid meer tot uitbreiding, daarom werd besloten deze activiteiten in een gloednieuwe bedrijf onder te brengen. 

Van RMC naar ITK

Dit gaat hand in hand met een naamsverandering van RMC naar ITK. Deze dochteronderneming van Mol produceert onder meer onderdelen voor compressoren, motoren, weefgetouwen en transmissies, onderdelen voor grondverzetmachines, hoogtewerkers, vrachtwagens en windmolens. De producten zijn wereldwijd terug te vinden, zowel Europa, India en het Midden-Oosten behoren tot de klanten. ITK beschikt over een machinepark met hoogtechnologische apparaten met verschillende CNC gestuurde machines en meetmachines.

 

 Er kunnen stukken verhandeld worden van 50 ton. ITK is net zoals Mol in Hooglede voorzien van een fotovoltaïsche installatie (2x 55 kW), die stroom voor 20 gezinnen levert (jaaropbrengst van zo´n 100 000 kWu). Op heden werken er in ITK een 95-tal medewerkers. De tweede fase van de uitbreiding wordt het bijbouwen van een extra werkplaats van 4000 m2. Dit wordt dit jaar nog opgestart.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tagged With: Mol ITK

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!