Ubidata zet met Track4C nu ook in op opvolging van containers

 25/09/2015  Claude Yvens  Economie, IT
Ubidata zet met Track4C nu ook in op opvolging van containers

Ubidata heeft de activa van Track4C, een spin-off van de universiteit van Gent overgenomen. Deze onderneming heeft een origineel en performant systeem voor de opvolging van containers ontwikkeld.

In de rand van het salon Transport & Logistics Antwerpen onthulde Paul Havelange, CEO van Ubidata, zijn nieuwe projecten: “Wij gaan twee miljoen euro aanwenden om nieuwe ontwikkelingen te financieren. De eerste van deze ontwikkelingen is ondertussen al geconcretiseerd door de overname van de activa van Track4C. Deze spin-off van de universiteit van Gent is actief in telematica die gebruikt wordt voor containers en die ons toelaat om een sonde op de markt te brengen die het traditionele evenwicht tussen de levensduur van de batterij en de frequentie van het positioneringssignaal volledig zal veranderen. Iedereen kan een sonde op de markt brengen, die vijf jaar werkt, maar die van ons garandeert deze levensduur, maar dan wel met een signaal dat om het uur wordt verzonden. Bovendien heeft de sonde een vorm, die ervoor zorgt dat hij in de groeven van een container kan worden geplaatst. Met andere woorden aan de buitenkant dus. Dit garandeert een signaalsterkte die veel beter is dan bij sondes die onder of in de container geplaatst worden. Het signaal van dergelijke sondes verzwakt immers zodra de containers op elkaar gestapeld worden. Een andere troef is dat het systeem auto-parametreerbaar is. Dat wil zeggen dat het meer signalen zal doorsturen in bepaalde omgevingen, die op voorhand voorzien werden, zoals bijvoorbeeld wanneer een container zich in een havenzone bevindt.”
Ubidata-Track4C

Ubidata kan zich nu dan ook profileren met een globale telematica-oplossing, ongeacht de gebruikte transportmodus en de gebruikte transporteenheid. Paul Havelange vervolgt: “Onze kracht zit hem ook daarin dat wij alle informatie komende van bepaalde bronnen kunnen omzetten in informatie die relevant is. Zo kunnen wij bijvoorbeeld de verkregen posities vergelijken met de planning van de klant om daaruit een anomalie of een vertraging af te leiden.”

Ubidata heeft eveneens een applicatie gelanceerd, die speciaal bestemd is voor chauffeurs die hun planning op hun smartphone of tablet kunnen ontvangen.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!