Tyre Safety Europe stelt een nieuw TPMS voor

 01/09/2015  Claude Yvens  Economie, Andere leveranciers
Tyre Safety Europe stelt een nieuw TPMS voor

Tyre Safety Europe zal op het salon Transport & Logistics Antwerpen zijn nieuwe TPMS (Tyre Pressure Monitoring System) voorstellen. Dit van oorsprong Hongkongse bedrijf zal zijn Europees bruggenhoofd in Zaventem vestigen.

Het team van Tyre Safety Europe bestaat niet uit onbekenden, want men vindt er met name Chris Blanke in terug. Hij is via het bedrijf Air-Check al meerdere jaren actief op de markt van bandendrukcontrole. Deze laatste zal trouwens blijven functioneren als webshop. “Wij gaan nieuwe producten, die bestemd zijn voor het verbeteren van de veiligheid in het wegvervoer, ontwikkelen en ze verdelen in België en de buurlanden”, vertelt Blancke ons.

Het nieuwe Led Pressure Alarm, dat in Antwerpen voorgesteld zal worden, heet eenvoudig te installeren, precies (een alarm wordt al verstuurd na een drukverlies van 5%) en beveiligd tegen valse alarmen (via een automatische compensatie van de temperatuur) te zijn. Het systeem kan zowel op de trekker als op de oplegger gemonteerd worden en kan zowel de chauffeur in de cabine als de vlootbeheerder op kantoor waarschuwen.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!