Twee Scania G410 versterken wagenpark Transport Bauwens

 18/05/2016  Yannick Haesevoets  News Transport
Twee Scania G410 versterken wagenpark Transport Bauwens

Transport Bauwens heeft zopas twee nieuwe Scania G410-bakwagens gekocht. Ze zullen ingezet worden om verpakkingsmateriaal te vervoeren binnen de Benelux.

De nieuwe Scania’s G410 LB 6×2 MEB zullen gekoppeld worden aan opleggers om op die manier volumecombinaties te vormen met een nuttige laadhoogte van 3 meter. Johan Bauwens, die samen met zijn broer Thomas aan het hoofd staat van het bedrijf, had verschillende redenen om voor het Zweedse merk te kiezen: “De Scania’s worden gekenmerkt door betrouwbaarheid, duurzaamheid en een laag verbruik“.

Het wagenpark van Transport Bauwens telt 85 voertuigen, waarvan ca. 20% met de griffioen op de snoet. Voorafgaand aan deze twee nieuwe bakwagens nam het bedrijf, gespreid over anderhalf jaar, maar liefst 16 Scania G410-trekkers in gebruik. De onderneming beschikt over een eigen garage, maar indien nodig wordt beroep gedaan op het Scania-netwerk.

Transport Bauwens beschikt ook over drie logistieke centra (goed voor 35.000 m² in totaal). Het stelt 150 personeelsleden te werk. Het bedrijf is hoofdzakelijk actief in het transport van verpakkingsmateriaal en voedingswaren in de Benelux. Verder is het gespecialiseerd in het duiventransport en het pallettenbeheer.

Lees alles over Scania in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!