Twee Belgische ‘Ford’-vrachtwagens in de Dakar-rally van 2019!

 14/09/2018  ccluyten  Trucks
Twee Belgische ‘Ford’-vrachtwagens in de Dakar-rally van 2019!

Het team VDR Truck Racing zal tijdens de komende Dakar-rally in Peru met twee Ford-vrachtwagens deelnemen. Achter de afkorting VDR gaat onder meer de transportondernemer Peter Van Delm schuil.

Peter Van Delm en Yves Rutten (de R in VDR) gingen drie jaar geleden een waanzinnige weddenschap aan: de oprichting van een Belgisch team om mee te doen aan de Dakar in de ‘vrachtwagen’-categorie. Via zijn zakelijke relaties kwam Yves Rutten in contact met de Turkse groep Ford-Otosan. Deze groep assembleert het vrachtwagengamma van Ford (en de Transit). De directie van de Turkse groep kon voldoende gemotiveerd worden om mee te stappen in dit project.

Op die manier zal VDR Truck Racing met twee Ford Cargo deelnemen in de categorie ‘minder dan tien liter’ van de Dakar-rally. Peter Van Delm en Yves Rutten zullen achter het stuur zitten. Het team heeft zich gebaseerd op een lichtere versie van het chassis van de Ford Cargo dat weliswaar maximaal verstevigd werd. Speciaal voor deze wedstrijd heeft de Ford-fabriek vier 9-liter motoren gemaakt. Met ongeveer 650 pk en een koppel van 2.300 tot 2.500 Nm, zullen beide Ford-vrachtwagens de strijd aangaan met enkele Mercedes Unimog-voertuigen. Ze mikken op de top 3. Het materiaal zal op 22 november verscheept worden naar Lima. Tegen dan is er nog heel wat werk aan de winkel, want alle onderdelen van het voertuig zijn gloednieuw. Aangezien Ford Trucks geen 4×4 produceert, zet het team in op Base-assen en een onafhankelijke wielophanging. De Bridgestone-banden worden in Japan gemaakt en zullen rechtstreeks in Peru worden geleverd. Een helse onderneming voor een privéteam, ook al kunnen ze terugvallen op een fabriek… die ook al voor het eerst in de arena zal treden.

Lees alles over Ford in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!