TVM erkent 156 nieuwe ‘Ridders van de Weg’

 24/10/2016  Claude Yvens  News Transport
TVM erkent 156 nieuwe ‘Ridders van de Weg’

Transportverzekeraar TVM Belgium heeft op zaterdag de bronzen, zilveren en gouden ‘Ridders van de Weg 2016’ in Brussel gehuldigd. Eregaste en meervoudig wereldkampioene judo Gella Vandecaveye heeft de Ridders hun ereteken overhandigd .

Dit jaar heeft TVM 84 bronzen (drie jaar schadevrij rijden), 60 zilveren (5 jaar) en 12 gouden (10 jaar) ‘Ridders van de Weg’ onderscheid. “Zij belichamen de transportveiligheid waar wij naar streven”, aldus Frank Van Nueten, algemeen directeur van TVM Belgium.

Uit statistieken van de Europese Unie blijkt dat het aantal verkeersongevallen met 2,3% steeg tussen 2013 en 2014. Het aantal dodelijke ongevallen blijft hoog. “TVM is niet alleen een gespecialiseerde transportverzekeraar: samen met de transportfirma’s en de chauffeurs blijven we werken aan een veiliger verkeer. Onze schade- en rijstijlanalyses en onze preventieplannen bieden een houvast voor de beroepschauffeurs die dagelijks het verkeer trotseren. De huldiging van schadevrije chauffeurs vormt de feestelijke bekroning van onze gezamenlijke inspanningen.”

Nieuwe Trucker app

TVM lanceerde recent de nieuwe app ‘Trucker’. Deze app toont chauffeurs veilige parkings met de juiste faciliteiten en wijst hen op gevaarlijke situaties onderweg zoals korte inritten en moeilijke rotondes. “Met dit soort initiatieven evolueert TVM mee met de transportsector en zijn wij voor transportbedrijven een solide en betrouwbare partner.”, aldus Van Nueten.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!