TVH bouwt nieuw parts distributiecentrum in Waregem

 09/03/2016  Yannick Haesevoets  Contract Logistics
TVH bouwt nieuw parts distributiecentrum in Waregem

TVH groeide uit van een familiebedrijf tot een ware multinational. Daardoor kampt de firma met plaatsgebrek in de logistieke afdeling bij het hoofdkantoor in Waregem. TVH zal in april 2016 een bestaand pand naast het TVH-hoofdkantoor afbreken om er een nieuwbouw van 12.000 m² op te trekken. In de loop van 2019 moet het gebouw operationeel zijn.

Deze nieuwbouw betekent een verdere verankering van TVH in de regio. Daarnaast zal de firma de komende 3 jaar zo’n 100-tal tijdelijke arbeidskrachten extra in dienst nemen. De afgelopen jaren investeerde TVH veel in mensen en infrastructuur om in het bestaande magazijn de groei te kunnen bijbenen. Het bestaande gebouw is echter verzadigd waardoor een oplossing zich opdringt.

Grote investering in logistieke nieuwbouw
Momenteel verwerken de 540 logistieke TVH-medewerkers zo’n 8.000 orders per dag in Waregem. TVH begint dan ook te kampen met een plaatstekort voor personeel, stockage en capaciteit. Daarom werd er beslist om een volledige nieuwbouw voor de logistieke afdeling op te trekken. In april 2016 wordt een bestaand gebouw naast het TVH-hoofdkantoor afgebroken om er de nieuwbouw van 12.000 m² te bouwen.

In de loop van 2019 zal TVH er zijn ruime onderdelenaanbod stockeren en van daaruit orders picken, verpakken en verzenden. De bouw van dit nieuwe hightech geautomatiseerd magazijn is een grote investering voor TVH. Het is ook een duidelijke blijk van vertrouwen in de toekomst. Om de groei tijdens de bouwperiode op te vangen, zal de firma een honderdtal extra tijdelijke werkkrachten in dienst nemen.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!