Tussen 16 en 24.000 trucks per dag op de R1 in Antwerpen

 21/03/2016  Claude Yvens  News Transport, Economie
Tussen 16 en 24.000 trucks per dag op de R1 in Antwerpen

Het verkeersrapport van het Vlaams Verkeerscentrum bevat een schat aan informatie over het truckverkeer in Vlaanderen. Het is geen verrassing dat de R1 rond Antwerpen de grootste densiteit te verwerken krijgt.

Dertig van de veertig drukste autowegsegmenten wat vrachtwagens betreft, liggen op de ring van Antwerpen. Op de R1 passeren tussen Antwerpen-West en Antwerpen-Noord iedere dag minimum 15.280 trucks. De drukste secties (tussen Antwerpen-Zuid en Antwerpen-Oost)

worden zelfs door meer dan 25.000 trucks per dag aangedaan. Dat is iets minder dan één voertuig op vijf. De kaarten tonen momenteel ook dat het de E313 tot aan de verkeerswisselaar in Massenhoven, waar de stroom zich opdeelt tussen de E313 naar Hasselt/Luik en de E34 naar Eindhoven, is die het grootste deel van het vrachtvervoer met bestemming of vertrek in de haven te verwerken krijgt. De densiteit van het vrachtwagenverkeer is daarentegen ruimschoots groter in de buurt van de Liefkenshoektunnel, op de E19 richting Breda en op de delen van de A16 en A14 die het dichtst tegen de Franse grens liggen.

Minister Ben Weyts (die belast is met mobiliteit) is blij met deze cijfers, aangezien hij meent dat de ergste mobiliteitsproblemen zich vandaag niet meer voordoen op de plaatsen waar het Vlaams Gewest in de laatste jaren geïnvesteerd heeft. Volgens hem zijn de investeringsplannen die voorzien zijn voor de ring van Antwerpen en die van Brussel dan ook zeer pertinent.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!