Truck Center Frederix opent nieuwe garage

 05/10/2018  Claude Yvens  Service
Truck Center Frederix opent nieuwe garage

Dit weekend neemt Truck Center Frederix deel aan de Voka Openbedrijvendag. Met een goede reden : 17 maanden na de brand is de nieuwe MAN-werkplaats in Paal operationeel.

Op 11 mei 2017 ging een aanzienlijk deel van Truck Center Frederix in de vlammen op. Gelukkig had de brandmuur de kantoren gered, maar de werkplaats, waar negen trucks geparkeerd stonden, werd helemaal in de as gelegd. “Anderhalve dag na de brand waren we al opnieuw operationeel, en we hebben de oude werkplaats en een grote tent gebruikt als tijdelijke werkruimte” zegt Steven Frederix.

Meteen werden er plannen gesmeed om het bedrijf te heropbouwen. De nieuwer garage is nu dubbel zo hoog en de doorgangen breder dan voor de brand. Er kwamen ook 4 extra poorten en twee bruggen bij, om de TGE-reeks in te richten en te onderhouden. “We hebben het ontzettend druk me de TGE, zegt Sales Manager Karel van der Heijden. Het loopt nog beter dan verwacht, en we zullen dit jaar tussen de 90 en de 100 stuks verkopen.”

De inrichting van de werkplaats zelf gebeurde met state-of-the-art technieken en materialen. De totale investering bedraagt zo’n 2 miljoen euro. “We hebben echt van een tegenslag een opportuniteit gemaakt”, zegt Steven Frederix tot slot.

Lees alles over MAN Truck & Bus in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!