Trimble stelt zijn CarCube van de 6de generatie voor

 10/03/2016  Claude Yvens  News Transport, IT
Trimble stelt zijn CarCube van de 6de generatie voor

De CarCube van de 6de generatie, die Trimble vandaag voorgesteld heeft, laat zich veel eenvoudiger installeren, is performanter en geavanceerder in zijn navigatietoepassingen.

In een tijd dat de hardware steeds meer een commodity wordt en de telematicaoplossingen zich meer en meer onderscheiden op het vlak van software, stelt Trimble echter een nieuwe generatie van zijn veel gevraagde CarCube boordcomputer voor. In vergelijking met de vorige generatie onderscheidt hij zich vooral door zijn DIN formaat, waardoor hij sneller in de cabine geïnstalleerd kan worden. De boordcomputer en het (aanraak)scherm zijn dan ook gescheiden. Inzake functionaliteiten merken we volgende nieuwigheden op:
– navigatie: naast een 3D-kaart geeft het systeem ook op zeer precieze wijze aan bestuurders aan wanneer zij van rijstrook moeten veranderen. Het systeem geeft nieuwe specifieke veiligheidswaarschuwingen, bijvoorbeeld in geval van onvoldoende ruimtemarge onder een brug of bij een gevaarlijke bocht. Het navigatiesysteem blijft ook actief wanneer een truck door een tunnel rijdt.
– instructies: de CarCube ondersteunt PDF, Word en video formaten en kan dan ook instructies of chauffeursgidsen laden.

De CarCube van de 6de generatie is volledig compatibel met de TMS software, die de CarCube van de vorige generatie al ondersteunde.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!