Trimble lanceert Trailer4U

 12/10/2017  Claude Yvens  IT
Trimble lanceert Trailer4U

Tijdens de beurs Transport & Logistics introduceert Trimble Trailer4U, een nieuwe autonome telematica-oplossing voor tracking & tracing van trailers. Deze oplossing kan standalone op batterijen of met kabelaansluiting worden geïnstalleerd.

Als Trailer4U standalone wordt geïnstalleerd heeft de batterij een levensduur van minimaal twee jaar. Eens per dag geeft de modem zijn positie door via een 2G- of 4G-netwerk. De bewegingsdetector signaleert wanneer een trailer onbedoeld op weg gaat en geeft de vlootbeheerder na twintig minuten een waarschuwing. Als de trailer zestig minuten stilstaat, geeft de modem automatisch zijn positie door.

Als optie biedt Trimble een standaard elektriciteitskabel die met de voeding van de trailer kan worden verbonden voor real-time tracking en tracing. Zodra de lichten van de trailer branden, stuurt de modem elke vijf minuten een bericht. De Trailer4U kan ook gekoppeld worden aan het EBS-systeem (Electronic Brake System).

De modem is aangesloten op de CANbus van de trailers. Dat maakt het mogelijk om onderhoudsbeurten van de trailer te plannen. Trailer4U is volledig geïntegreerd met de backoffice-applicaties van Trimble.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!