Trilogiport heeft zijn eerste klant: Alpargatas

 03/10/2016  Yannick Haesevoets  Contract Logistics
Trilogiport heeft zijn eerste klant: Alpargatas

Tien jaar nadat de eerste plannen voor het Trilogiport-project op tafel lagen, heeft de nieuwe logistieke zone van de Haven van Luik haar eerste klant binnen: het Europese distributiecentrum van Alpargatas (een Braziliaanse fabrikant van teenslippers en espadrilles) is ingehuldigd.

Alpargatas verdeelt de slippers, espadrilles en ander schoeisel van het Braziliaanse merk Havaianas. De groep is sedert 2008 in Europa vertegenwoordigd en heeft er sindsdien steeds meer verkooppunten in steeds meer landen bijgekregen. Tot nu toe verzorgde de Franse logistieker Tempo One in Marseille de logistiek van de groep, maar Alpargatas wil zijn groei nu ook in het noorden van Europa verderzetten en heeft hierbij voor Luik gekozen, vóór het noorden van Frankrijk of Nederland.

Die beslissing werd in januari genomen en in minder dan acht maanden heeft WDP al een gebouw van 17.000 m² neergezet en dit op de helft van het terrein dat het op de site van Trilogiport heeft verkregen. Tempo One neemt de uitbating van het distributiecentrum voor zijn rekening, met een tewerkstellingsovereenkomst van negen jaar die bovendien de mogelijkheid voorziet om tegen 2019 naar 23.000 m² door te groeien. Het Belgische filiaal van Tempo One (Tempolog Belgium) wordt geleid door Patrick Ballestero, die een lange professionele ervaring bij Farnell en Jean Heck heeft (tot 2012). Vanaf volgende maand zouden een honderdtal banen moeten worden gecreëerd.

De opening van het distributiecentrum zou (dat hopen WDP en de Autonome Haven van Luik tenminste) als gangmaker voor de site moeten fungeren om zo andere klanten aan te trekken. De bevoorrading zal per binnenschip via de haven van Antwerpen verlopen maar zal jaarlijks slechts 150 containers voor DP World met zich meebrengen. DP World baat sinds enkele weken de containerterminal van Trilogiport uit.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!