Tri-Vizor presenteert nieuwe horizontale samenwerking

 13/02/2013  Claude Yvens  News Logistics, Contract Logistics

Tri-Vizor heeft vanmorgen een nieuwe horizontale samenwerking voorgesteld tussen de farmaceutische groep Baxter en Donaldson, een producent van filtereersystemen. De samenwerking wordt ondersteund door het Belgische ECS. Dit onderdeel van de groep DD-Trans wordt verantwoordelijk voor het gecombineerde vervoer van de twee bedrijven tussen België en Ierland.

Testfase sinds augustus 2012

Het Europees distributiecentrum van Baxter is gevestigd in Lessines, op zo een 40 km kilometer van Brussel. Donaldson van zijn kant organiseert zijn logistiek vanuit een DC in Brugge. De twee ondernemingen hebben een aantal transportstromen die gemeenschappelijk zijn. Eén daarvan situeert zich tussen België en Ierland, waar de bestemmingsadressen van beide bedrijven bovendien in hetzelfde bedrijventerrein gelegen zijn. Het was Tri-Vizor, dat deze gemeenschappelijke stromen onder de aandacht bracht en midden augustus de verschillende partijen bij elkaar bracht om hen een samenwerkingsproject voor te leggen.

Kostenvermindering met 20%

Enkele maanden later blijkt het project rond te zijn en bevestigen de verschillende partijen dat ze willen blijven samenwerken. Tri-Vizor zorgde voor een georkestreerde groupage van de transportstromen in real time, die beide bedrijven toeliet om de gezamenlijke CO2-uitstoot met 15% te verminderen tegenover augustus 2012, terwijl ze hun transportkosten met 20% zagen afnemen. “Eén keer per week vertrekken containers met producten van Baxter en Donaldson vanuit België richting Ierland”, legt Alex Van Breedam, CEO van Tri-Vizor uit. “Die dag worden de containers geladen bij Baxter in Lessines, waarna ze naar Brugge vertrekken, waar de producten van Donaldson worden bijgeladen. Van daaruit gaat het naar Zeebrugge, waar de containers aan boord van een ferry gaan met bestemming Dublin. Als ze daar aankomen, zorgt ECS European Containers voor de levering van de producten. De klanten van  Donaldson komen daarbij als eerste aan de beurt, waarna de container afgeleverd wordt op de productiesite van Baxter. Dankzij deze goederenstroomgroupage wordt de laadcapaciteit van de containers maximaal benut, wat zich voor de betrokken bedrijven vertaalt in een beter rendement”, aldus nog Van Breedam.

Tagged With: DD TransECS Tri-Vizor Baxter Donaldson

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!