Traxio: “Belangrijk om mee te gaan met hedendaagse technologie”

 21/03/2016  Yannick Haesevoets  News Transport
Traxio: “Belangrijk om mee te gaan met hedendaagse technologie”

AutoTechnica vergoot de totale oppervlakte van de beurs dit jaar met 20 procent. Mobiliteitsprovider Traxio (voordien Federauto) is tevreden met de grote interesse van de exposanten. “De investeringsbereidheid is weer helemaal terug in de automotivesector”, zegt Philippe Decrock van Traxio.

“Na enkele moeilijkere jaren voor de automotivesector merken we dat de interesse om te investeren in adequaat materiaal terug aan het toenemen is”, vertelt directeur Philippe Decrock. “Dat is ook erg belangrijk, want de sector heeft nood aan de meest recente technologie. De onafhankelijke garages worden steeds meer geconfronteerd met nieuwe technologieën en modellen zoals alternatief aangedreven voertuigen (CNG, LNG, hybride enzoverder).”

“De implementatie van nieuwigheden vraagt dus aangepast materiaal. Daarom is AutoTechnica het ideale moment om zo’n investeringen te doen. Investeringen zijn trouwens altijd nodig om aan alle standaardeisen te blijven voldoen. Zeker voor merkgarages wordt de lat altijd hoger gelegd. ”

Connected cars
De volgende jaren zullen we in de automobielsector zeker rekening moeten houden met genetwerkte voertuigen (nvdr. connected cars) en zelfrijdende wagens. “Dat betekent dus ook dat de dragers van technische informatie steeds belangrijker worden in de toekomst om verder te kunnen interveniëren op een voertuig. We moeten gaan uitzoeken hoe we aan al deze data gaan komen, en hoe herstellingen zullen gebeuren. Tijdens deze editie zal datatechnologie echter nog niet hoofdzakelijk aan bod komen, maar ik verwacht dit wel over twee jaar tijdens de volgende editie.”

B2B-beurs
Ook de kilometerheffing krijgt dit jaar de nodige aandacht op AutoTechnica. Op de stand van Traxio kan men alle informatie over de kilometerheffing verkrijgen. “We hebben het dossier vanaf het prille begin gevolgd. Er zijn nog heel wat vragen, ook over de implementatie ervan. Daar proberen onze medewerkers een zo goed mogelijk antwoord op te geven. AutoTechnica is de belangrijkste B2B-beurs in de Benelux. Iedereen die betrokken is met de automobielsector en aftersales – rechtstreeks of onrechtstreeks – vindt hier gegarandeerd zijn gading”, besluit Philippe Decrock van Traxio.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!