Transporteurs zoeken (ook) bedienden

 05/12/2017  Claude Yvens  Economie, HR
Transporteurs zoeken (ook) bedienden

Gemiddeld 8,8% van de Belgische transportbedrijven zoekt een arbeider die geen chauffeur is, gemiddeld 34% heeft een vacature voor een chauffeur en voor werknemers stijgt dat aantal zelfs naar 40%. Dat is de interessantste conclusie die we uit de conjunctuurenquête van het ITLB kunnen trekken.

Dit personeelstekort komt voort uit een grotere toename van de transportvolumes. Traditioneel maakt de conjunctuurbarometer van het ITLB melding van een verslapping van de activiteiten maar dit keer zien we zowel bij het nationale als bij het internationale transport een stijgende trend.

Het chauffeurstekort wijten de deelnemers van de enquête niet zozeer aan een gebrek aan kandidaat-chauffeurs, maar aan hun motivatie, hun gebrekkige kennis van onze landstalen of hun ontoereikende basiskwalificaties.

Verder geven we een historisch laag cijfer voor liquiditeitsproblemen mee (slechts 6,1% van de bedrijven heeft ermee te kampen) en een groot aantal transporteurs (32%) heeft verklaard in de loop van het vorige kwartaal te hebben geïnvesteerd.

Lees alles over ITLB in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!