Transporteur in de week, piloot in het weekend

 05/01/2012  Redactie  Economie
Transporteur in de week, piloot in het weekend

Jean-Pierre Blaise heeft één passie: vrachtwagens. Tijdens de week is hij transporteur van olieproducten, en in het weekend zet hij zijn pet van zaakvoerder af om achter het stuur te kruipen en deel te nemen aan de European Truck Grand Prix. In beide gevallen viel hij voor de kwaliteiten van de Renault Premium.

Jean-Pierre Blaise neemt al vijf jaar deel aan de European Truck Grand Prix. In 2011 nam hij voor de eerste keer deel met een voertuig van Renault Trucks. J-P Blaise: “We hebben een oude Renault Premium gekocht en met de hulp van mijn vader een race truck gebouwd. We verstevigden het chassis, en zorgden voor een cabine en de nodige bekabeling. De constructeur bezorgde ons een motor die een vermogen ontwikkelt tussen 1.100 en 1.200 pk. Het is de eerste keer dat Renault Trucks een wedstrijdmotor levert aan een privé piloot. Gewoonlijk zijn deze motoren bestemd voor hun eigen wedstrijdteams.”

Het BJP Racing-team eindigde het afgelopen seizoen op de 19e plaats in het algemeen klassement na een moeilijke seizoens start met kleine technische problemen. Het einde van het seizoen daarentegen was uitstekend. J-P Blaise: “Nadat we de juiste afstelling gevonden hadden, haalden we heel mooie resultaten waardoor we op de 3e plaats onder de privé piloten eindigden. Dat is helemaal niet slecht voor een eerste deelname met dit voertuig.” BJP Racing is het enige Belgische team op een totaal van 26 deelnemers aan de truck races.

Mazout Blaise

Als Jean-Pierre Blaise niet in zijn race truck zit, vind je hem terug in zijn transportbedrijf ‘Mazout Blaise’. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het transport van olieproducten: distributie van stookolie voor verwarming aan particulieren in een straal van 70 km rond Malmédy, maar ook de bevoorrading van tankstations over heel het land en olieproducten. Jean-Pierre Blaise: “Onze vloot telt 7 voertuigen: 3 trekkers en 4 bakwagens, waaronder twee nieuwe Renault Premiums, een Premium Route en een Premium Distribution. Dit zijn de eerste Renault Trucks voertuigen in de vloot. Renault Trucks België hielp ons voor de truck races, en daarom willen we graag iets terug doen door Renault Premiums te kopen bij Lens Motor. We zijn er trouwens heel tevreden van. De Optidriver+ versnellingsbak is een echt plezier en het verbruik is zeer interessant. Daarnaast is de cabine van de Renault Premium Distribution makkelijk toegankelijk.”

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!