Transport Verbeken koopt tien Scania’s R450

 02/08/2019  Michel Buckinx  Economie, Trucks
Transport Verbeken koopt tien Scania’s R450

Transport Verbeken uit Dendermonde heeft tien Scania R450-trekkers gekocht voor het tanktransport van vloeibare levensmiddelen, en dan meer bepaald chocolade en bier.

Transportbedrijf Verbeken werd opgericht in 1965 en specialiseerde zich in het transport en tijdelijke opslag van vloeibare voedingsmiddelen. Chocolade en bier zijn goed voor respectievelijk de helft en een kwart van de omzet. Het laatste kwart gaat naar andere vloeibare levensmiddelen zoals fruitsap of wijn. De onderneming uit Dendermonde beschikt over een eigen reinigingsinstallatie geschikt voor het reinigen, steriliseren en voorspannen van tankwagens. De vloot bestaat uit 150 opleggers en 80 trekkers. Zaakvoerder Jo Verbeken: “Het is niet zo evident om chauffeurs te vinden. Daarom is het belangrijk om voertuigen te kopen waar de chauffeurs graag mee rijden. Onze keuze voor Scania is echter ook gebaseerd op de prijs-kwaliteitsverhouding. We hebben hier trouwens al 25 Scania’s rijden.”

Transport Verbeken heeft een eigen werkplaats met acht mecaniciens voor het onderhoud van de trekkers en opleggers, maar voor de tien nieuwe Scania’s R450 kiest het bedrijf nu voor het eerst voor een onderhoudscontract met 36 maanden garantie op de aandrijflijn. Het onderhoud van de nieuwkomers in de vloot wordt toevertrouwd aan Scania Hamme.

De voertuigen in kwestie beschikken over een zescilinder-in-lijn dertienliter motor van 450 pk die gekoppeld is aan de Scania Opticruise versnellingsbak. Ze zijn uitgerust met adaptive cruise control en het noodremsysteem Advanced Emergency Brake (AEB). De trekkers zijn allemaal voorzien van een retarder. Alle chauffeurs krijgen een dag opleiding van Scania om de technologische snufjes van het voertuig te ontdekken en te leren gebruiken.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!