Transport Th. Wouters koopt vier Scania’s aan

 20/03/2018  Redactie  Trucks
Transport Th. Wouters koopt vier Scania’s aan

Scania Antwerpen Haven mocht onlangs vier nieuwe R410-trekkers leveren bij containerspecialist Transport Th. Wouters.

Samen met zusterbedrijf Trans-Continental Logistics biedt Transport Th. Wouters logistieke oplossingen, in de ruime zin van het woord, aan. Vanuit de 7 eigen magazijnen in de Antwerpse haven worden alle containertransporten over de weg en multimodaal aangestuurd.

Transport Th. Wouters heeft een vloot van dertig Scania’s, en aen achttal trucks rijdt 24 op 24 gedurende vijf dagen per week. “Zo’n 35 jaar geleden kochten we onze eerste Scania. De bedrijfszekerheid van de voertuigen is hoog en heeft ons nooit in de steek gelaten. En dat heb je nodig om een betrouwbare service aan te bieden. Via het aankoopprogramma kopen we elk jaar vier nieuwe vrachtwagens aan. Zo blijven we altijd met het nieuwste materiaal rondrijden. Wij breiden onze vloot uit in kwaliteit, niet in kwantiteit. Door de gekozen en complete uitvoering van de vrachtwagens blijft ook de restwaarde behouden. Vrachtwagens die onze vloot verlaten, kunnen we altijd aan een correcte prijs verkopen”, aldus Kurt Wouters van Transport Th. Wouters. Volgens hem trekt Transport Th. Wouters met goed materiaal nog altijd chauffeurs aan.

Recent kocht Transport Wouters vier New Generation Scania R410’s aan, waarvan twee met sleepas en twee zonder. Ze worden voornamelijk ingezet voor containertransporten, zijn voorzien op ADR-transport en hebben allemaal toegang tot de Eurotracs webapplicatie via een tablet in de cabine. Zo wordt niet enkel tracking and tracing, maar ook een analyse van het rijgedrag mogelijk. Het bedrijf kan ook zelf vanuit hun TMS data sturen naar de chauffeur. Die krijgt instructies, actuele wegbeschrijvingen en filegegevens via TomTom. Daarenboven biedt een dergelijke uitrusting  de mogelijkheid  om ook de klanten in real time op de hoogte gehouden van de status van hun zending.

Al deze vrachtwagens zijn ondergebracht in een onderhoudscontract, en voor het onderhoud wordt beroep gedaan op Scania Antwerpen Haven.

Lees alles over Scania in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!