Transport Roosens neemt zijn buur Transport Van Gucht Kurt over

 06/08/2019  Michel Buckinx  Economie
Transport Roosens neemt zijn buur Transport Van Gucht Kurt over

Nadat Transport Roosens in juli naar Kallo verhuisde, komt het nu opnieuw in de actualiteit. Het transportbedrijf neemt namelijk zijn nieuwe buur, Transport Van Gucht Kurt over.

Transport Van Gucht Karel heeft een opslagplaats van 5.000 m2 op een terrein van een hectare groot. Daar stockeert het bedrijf vooral rollen papier die op opleggers aankomen en in containers weer vertrekken, klaar voor de export. De huidige directie – grootvader, vader en zoon Van Gucht – nemen de uitbreiding van het depot voor hun rekening. Het bedrijf heeft ook een wagenpark van zes trekkers voor containertransport.

Transport Roosens van zijn kant heeft een terrein van vier hectare op de Linkeroever van de haven van Antwerpen. Het zal gebruik kunnen maken van het materieel van Van Gucht, zoals een reach stacker voor het verplaatsen van containers. Transport Van Gucht zal dan weer de informaticatoepassingen van Transport Roosens kunnen gebruiken. Transport Roosens is erg actief in de containerinvoer, maar vervoert ook tanks en verzorgt transport met schuifzeilopleggers en diepladers. Er werken een zestigtal werknemers en chauffeurs en het bedrijf heeft een wagenpark van zo’n 120 containeronderstellen, een vijftiental diepladers en zes tankopleggers. Transport Roosens heeft ook een containerdepot op de rechteroever.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!