Transport Nagels blijft trouw aan Renault Trucks

 30/01/2018  Redactie  Trucks
Transport Nagels blijft trouw aan Renault Trucks

Transport Nagels heeft verleden jaar zijn site in Merksem ingeruild voor een nieuwe site van 12.000 m2 pal op de Romeynsweel in Luithagen, maar is trouw aan Renault Trucks gebleven.

Transport Nagels transporteert chemische ADR- en niet-ADR-producten voor gerenommeerde chemiereuzen als BASF, Bayer en Degussa. In mensentaal: alles van chemische producten dat vloeibaar is en speciaal. Ze doen dat met een zeer divers wagenpark. Bob Nagels legt uit: “We hebben een hondertal verschillende types tankcontainers en tankwagens in onze vloot zitten. We maken immers al onze wagens op maat van onze klanten en experimenteren continu met nieuwe concepten en verbeteringen. De verschillen zitten hem dan vooral in de inhoud, aansluitingen, laad- en losmogelijkheden, ventielen, verwarming, indeling en andere uitrustingen. We hebben ook wagens die op voeding voorzien zijn en aan alle wettelijke normen hiervoor voldoen. We transporteren zelf geen drank of voeding, maar wel vaak grondstoffen die in de voedingsindustrie gebruikt worden.”

Om de opleggers aan te sturen, maakt Transport Nagels gebruik van o.a. 20 Renault Trucks T 460 Euro 6 trekkers. “Vanaf dat de eerste Premium op de markt kwam, hebben we er in onze vloot opgenomen. Het waren de eerste met de commonrailtechnologie. Daarnaast zijn de Renaults nog eens licht ook, hetgeen een grote meerwaarde is in het tanktransport. Er wordt echt geconcurreerd op gewicht, en we mogen met geen kilo te veel naar buiten rijden. Eveneens belangrijk voor ons is dat het merk over de hele lijn meedenkt en dat de service goed is. En dat is wel zo bij Renault Trucks en hun dealer Garage Van Hove, waar we ook een onderhoudscontract hebben”,  aldus Bob.

Veiligheid is prioritair

Veiligheid is een belangrijke peiler in de strategie van Transport Nagels. Hiervoor werd een speciale opleidingswagen ontwikkeld. “De constructie en kennis van de onderdelen is essentieel voor chauffeurs, planners, mensen van de werkplaats en alle overige stakeholders. Hen grondig opleiden leidt tot een beter inzicht in de problemen en gevaren van het werken met vloeibare chemische producten. De opleidingswagen wordt daarom ook regelmatig verhuurd aan klanten en hulpdiensten, om hen onder begeleiding van onze lesgever betere inzichten te verschaffen in voormelde gevaren. Ook de veiligheid van ons personeel is trouwens een belangrijk issue. Onze hele vloot werd reeds uitgerust met een automatisch remsysteem en andere veiligheidssystemen alvorens het wetgevend kader er was.”, besluit Bob.

Lees alles over Renault Trucks in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!