Transport De Block blijft trouw aan Transics

 07/02/2019  Claude Yvens  Economie
Transport De Block blijft trouw aan Transics

Transport De Block vervangt zijn bestaande Transics-boordcomputers door een combinatie van TX-SKY, de TX-FLEX-chauffeursapp en TX-FLEX DOCSCAN. Het Transics-platform wordt geïntegreerd met Navision ERP.

Bij Transport De Block worden al de 90 trucks nu uitgerust met de TX-SKY-boordcomputer van Transics en met TX-FLEX DOCSCAN voor het scannen van documenten. Chauffeurs zullen daarnaast de bijbehorende TX-FLEX-chauffeursapp op hun smartphone kunnen downloaden. Die laat hen toe om buiten de cabine foto’s te nemen, handtekeningen te registreren of documenten in te scannen. Deze nieuwe oplossing vervangt de oudere Transics Quattro+ boordcomputers.

“Toen ik in 1991 aan boord kwam van het familiebedrijf, wist ik mijn vader, de toenmalige zaakvoerder, te overtuigen van de voordelen van boordcomputers. Ik schreef een thesis over boordcomputers en werd snel fan. Transics was toen al een voorloper op de markt. We kochten zo’n 35 toestellen aan. De mogelijkheden waren uiteraard nog beperkt, maar hielpen ons wel om efficiënter te werken. Chauffeurs gaven op een vragenpad hun activiteiten in en konden tachograafgegevens opladen op een datakey. Dat zorgde voor tijdwinst bij, bijvoorbeeld, de loonverwerking”, vertelt zaakvoerder Gunther De Block. “Ik vergeleek de nieuwe generatie Transics-oplossingen met een aantal platforms van concurrenten, maar Transics blijft de favoriet”, legt Gunther De Block uit. “We zijn altijd heel tevreden geweest over de functionaliteit en de klantenservice. Bovendien kan het Transics-platform naadloos worden geïntegreerd met alle software die we gebruiken, zoals ons Navision-pakket van Young & Partners. Dankzij die integratie kunnen we veel sneller en accurater werken.”

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!