Transics lanceert TX-Trailerguard

 22/09/2015  Claude Yvens  Economie, Trailer, IT
Transics lanceert TX-Trailerguard

Transics voorziet zijn TX-Connect pakket ter gelegenheid van het salon Transport & Logistics Antwerpen van nieuwe functionaliteiten, die met de oplegger te maken hebben. De integratie van de gegevens die de Wabco systemen (het moederbedrijf van Transics) voortbrengen, laat zich dus meer en meer voelen.

Het TX-Connect platform van Transics behandelt de gegevens van de truck, de oplegger, de chauffeur en de lading. Voortaan zijn er nieuwe functionaliteiten ter beschikking, die te maken hebben met de oplegger. Dit gebeurt via de TX-Trailerguard oplossing. Die behandelt de gegevens die van de remsystemen, de koelgroepen en andere componenten komen, maar ook van het nieuwe Rollover Stability Support veiligheidssysteem van Wabco (dat voorkomt dat opleggers bij een te hoge snelheid of een noodstop kantelen) en van het nieuwe OptiTire systeem, een systeem dat de bandendruk van de banden controleert, zodat het brandstofverbruik verminderd en de levensduur van de banden verlengd kunnen worden.

Transics lanceert eveneens een nieuwe ‘Add-on’ voor zijn vaste boordcomputer. TX-FLEX behandelt de gegevens over de chauffeurs en de vrachtwagens, die buiten de cabine worden geregistreerd (verzendingsgegevens, scans, foto’s, enz.) in real-time.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!