Transfollow blijft geloven in het potentieel van de eCMR in België

 18/10/2017  Claude Yvens  IT
Transfollow blijft geloven in het potentieel van de eCMR in België

De eerste fase van het eCMR-pilootproject ging bescheiden van start. In België is het momenteel dan ook alleen op het binnenlands transport van toepassing. Maar daar zal snel verandering in komen en Transfollow (een van de leveranciers die door het FOD Mobiliteit is weerhouden) is vast van plan daar gebruik van te maken.

Volgens Sophie Yang (Sales Consultant Belux) heeft Transfollow een oplossing ontwikkeld die meer doet dan alleen de papieren CMR door een elektronische CMR vervangen. “Onze oplossing voldoet uiteraard aan het eCMR-protocol, maar tegelijk spelen we razendsnel in op de eisen van onze klanten. Zo hebben we een app ontwikkeld waarmee je nog bepaalde gegevens kan wijzigen wanneer de eCMR al is opgesteld, zoals bijvoorbeeld de hoeveelheden. Met papieren CMR’s gebeurt dit ook vaak, maar hier kan je alle wijzigingen achteraf bovendien opvragen en nakijken.”

Het is een vorm van openheid die alleen maar kan worden toegejuicht… in de hoop dat België binnen afzienbare tijd ook het gebruik van de eCMR bij het internationaal transport zal toelaten, of toch op zijn minst binnen de Benelux.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!