Trafuco neemt Yentl-Trans over

 26/12/2017  Claude Yvens  Economie
Trafuco neemt Yentl-Trans over

De firma Yentl-Trans, die gespecialiseerd is in doktracties binnen de haven van Antwerpen, is einde verleden week overgenomen door de Trafuco Groep. 

Yentl-Trans beschikt over 15 trekkers en 37 polyvalente chassis en stelt 18 mensen tewerk. Naast doktracties verzorgt de firma ook ééndaags containervervoer van en naar België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. “Het betreft een mooie uitbreiding van de bestaande container activiteit van Trafuco en de beide afdelingen zullen snel tot één geheel worden gebracht om synergieën te realiseren.”, zegt CEO Marc Van den Broeck. Na deze  overname bestaat het personeelsbestand van Trafuco uit 345 personeelsleden. De geconsolideerde omzet zal zich voor 2018 rond de 45 miljoen EUR situeren. “Het is onze ambitie om nog verder te groeien om de Belgische toekomst in deze sector te bestendigen op lange termijn”, zegt Van den Broeck nog.

Dit is de derde overname door Trafuco sinds private equity fund D2e in het kapitaal van Trafuco in april 2015 stapte : een jaar later werd de Antwerpse tak van Talke (ATTS) overgenomen, en in november 2016 volgde de overname van de containeractiviteiten van XPO in Antwerpen.  Trafuco is nog steeds een 100 % Belgisch transport bedrijf en werd in 2015 uitgeroepen tot Transporteur van het Jaar.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!