Trafuco neemt ATTS (Talke) over INTERVIEW

 01/04/2016  Claude Yvens  News Transport
Trafuco neemt ATTS (Talke) over INTERVIEW

Trafuco (Transporteur van het Jaar 2015) kondigt de overname van Alfred Talke Transport Services, de Belgische transportafdeling van het Duitse Talke, aan. Het is de eerste stap in een externe groeistrategie van het Antwerpse bedrijf.

ATTS is gevestigd in Zwijndrecht en verzorgt met een vloot van 36 trekkers vloeibare bulktransporten in West-Europa. Deze overname zal de omzet van Trafuco doen toenemen tot 35 miljoen euro. Een omzet die voor 100% gerealiseerd wordt met personeel onder een Belgisch statuut (265 personen). Vorig jaar kreeg Trafuco een kapitaalinjectie van D2E Capital en de overname van ATTS is de eerste stap in een ambitieus groeiproces. Talke behoudt van zijn kant twee bedrijven en een vijftigtal werknemers in Kallo: Alfred Talke Logistics Services in Zwijndrecht en Talke België in Kallo.

Marc Van Den Broeck: “Het is een eerste stap”

“Vorig jaar hebben wij aangekondigd dat we onze omvang in de komende vijf jaar wilden verdubbelen en dat op horizontale of verticale wijze. Dit is een eerste stap”, legt Marc Van den Broeck, CEO van Trafuco ons uit. “De overname van ATTS is een perfect voorbeeld, aangezien de activiteiten 100% compatibel zijn met de onze: het gaat over hetzelfde materieel, dezelfde competenties en dezelfde klanten. ATTS en wij hadden bijvoorbeeld zes gemeenschappelijke klanten. Wij zullen ons concept van volledige logistieke oplossingen voor de chemische sector kunnen ontwikkelen en dat zowel in de bulk als voor verpakte goederen en containers, maar dan wel over een veel breder gebied. Trafuco had tot nu toe een eerder beperkt actieterrein, maar de overname van ATTS zal ons bijvoorbeeld toelaten om een nog volledigere service op Duitsland aan te bieden”, gaat Marc Van den Broeck verder.

De activiteiten van ATTS zullen in eerste instantie vanuit Zwijndrecht beheerd blijven worden. “Dat is mogelijk aangezien ATTS al een onafhankelijke entiteit was, die gescheiden was van de andere logistieke activiteiten van Talke in Antwerpen. In een volgende fase mikken wij op meer integratie”, vervolgt Van den Broeck.

Dat de aankondiging van de overname van ATTS op de vooravond van de invoering van de kilometerheffing komt, is puur toeval. “Maar de kilometerheffing is ook één van de redenen die ons ertoe aanzette ATTS over te nemen. Die heffing zorgt er immers voor dat vervoerders op zoek gaan naar synergieën en hun transportplannen trachten te optimaliseren. Dat gaat noodzakelijkerwijze tot een grotere concentratie van de markt leiden”, besluit Van den Broeck.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!