Toyota rust Tonero-assortiment uit met schonere motoren

 25/07/2016  Yannick Haesevoets  Contract Logistics
Toyota rust Tonero-assortiment uit met schonere motoren

Voortaan zijn alle trucks voorzien van LSPS (Load Sensing Power Steering) voor een hogere brandstofefficiëntie en een betere bestuurbaarheid. Het complete Tonero-assortiment is nu uitgerust met efficiëntere en schonere motoren die echter niet inboeten aan vermogen.

Alle diesel- en lpg-modellen in het Tonero-assortiment met hydrostatische of koppelomvormeraandrijving zijn nu leverbaar met Load Sensing Power Steering (LSPS). Deze technologie zorgt niet alleen voor een soepeler en intuïtiever rijgedrag, maar ook voor een consistente reactiesnelheid, ongeacht de last die wordt vervoerd. Bovendien zorgt LSPS afhankelijk van het model voor een aanzienlijke brandstofbesparing van 7 tot 14%, waardoor de totale gebruiks- en onderhoudskosten nog verder afnemen.

Efficiënte motoren

Het efficiënte vermogen van de Tonero is te danken aan de motoren van de trucks: Toyota heeft voor de efficiënte motoren van zowel de diesel- als de lpg-trucks het Kaizen-principe (continue verbetering) toegepast. De krachtigere 1ZS-dieselmotor is uiterst efficiënt, maar biedt nog steeds hetzelfde vermogen en dezelfde reactiesnelheid. En de 1DZIII-dieselmotor is dankzij continue ontwikkeling nu nog kostenefficiënter.

De 1ZS-motor voldoet aan de fase 3B-norm en staat daardoor garant voor een lage CO2-uitstoot. De bij deze motor toegepaste technologie heeft nog een voordeel: uit onafhankelijke brandstoftests is gebleken dat de motor zelfs onder zware rijomstandigheden bij alle toerentallen even krachtig is. Bovendien zorgt de 1ZS voor een betere bestuurbaarheid. De motor is namelijk niet alleen geschikt voor alle lasten en toepassingen, maar heeft ook een laag geluids- en trillingsniveau. Daarmee biedt deze efficiënte motor de bestuurder een comfortabele werkomgeving en onze klanten een snelle return on investment.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!