Total koopt G2Mobility over en verstevigt zijn partnerschap met Nexans

 24/09/2018  TransportMedia  Van
Total koopt G2Mobility over en verstevigt zijn partnerschap met Nexans

Total laat weten de overname te hebben afgerond van G2Mobility, het Franse bedrijf dat gespecialiseerd is in laadoplossingen voor elektrische voertuigen. Bovendien heeft Total een partnership geconsolideerd met Nexans, dat actief is in de sector van geavanceerde bekabelings- en connectiviteitsoplossingen.

Met de overname (100 % van het kapitaal) van G2Mobility wil Total de ontwikkeling van zijn activiteiten rond het opladen van elektrische voertuigen versnellen, van het ontwerp van intelligente laadpalen tot de verkoop van geïntegreerde diensten. G2Mobility biedt een volledige laadoplossing en is vooral actief bij overheidsinstanties en bedrijven, en beheert via zijn dienstenplatform zo’n 10.000 laadpalen.

De partnerschapsovereenkomst met Nexans moet de ontwikkeling van de infrastructuren voor elektrische voertuigen helpen versnellen. Met de overeenkomst kan Total gebruik maken van de productiecapaciteiten en industriële knowhow van Nexans. Die laatste kan dan weer beroep doen op de technologische kennis van G2Mobility en op de waaier van mogelijkheden die Total aanbiedt.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!