Total beconcurreert pakjestransporteurs op eigen terrein

 01/06/2017  Claude Yvens  Economie
Total beconcurreert pakjestransporteurs op eigen terrein

Total lanceert een nieuwe Uber-achtige pakjesleveringsdienst met Hytchers, een Belgische start-up. Het doel is om particulieren met hun eigen wagen pakjes te laten transporteren – tegen een vergoeding.

De deelnemende automobilisten worden beloond met punten die ze kunnen inruilen tegen gratis benzine in het Total netwerk. In het kader van deze samenwerking loopt er momenteel een test in 55 Total tankstations.
Op basis van een mobiele app en geolocalisatie zorgt Hytchers voor een match tussen het traject van de automobilist en het traject dat het pakket zou moeten volgen. Eens het traject van de gebruiker ingevoerd is via de applicatie kan hij de pakjes die hij wil meenemen selecteren en reserveren en afhalen in een Total station. De gebruiker neemt de pakketjes dan mee en stopt in een ander Total station verder op zijn route. Hytchers garandeert een maximale omweg van 8 minuten.
Men kan zich nu afvragen hoe traditionele pakjesvervoerders hierop zullen reageren, zij die regelmatig bij Total gaan tanken…