TomTom Telematics verkocht aan Bridgestone

 23/01/2019  Claude Yvens  IT
TomTom Telematics verkocht aan Bridgestone

De Nederlandse groep TomTom laat weten zijn Telematics-afdeling aan het Europese filiaal van de Japanse gigant Bridgestone te hebben verkocht. TomTom zal zich voortaan concentreren op de ontwikkeling van cartografieën, navigatiesoftware en diensten voor verkeersinformatie in real time, en wil hiermee een van de hoofdrolspelers worden bij de systemen voor de zelfrijdende wagens van de toekomst.

TomTom Telematics wordt door de consultant Berg Insight beschouwd als de belangrijkste leverancier van fleetmanagementoplossingen. Wereldwijd zijn meer dan 861.000 voertuigen met oplossingen van TomTom Telematics uitgerust. Dit was de kleinste van de drie divisies van TomTom en was goed voor zo’n 20% van het zakencijfer van de groep. De belangrijkste afdeling van TomTom blijft die van de gps, maar in 2018 maakte ze een duik van 22%. Het bedrijf zou dus alles moeten inzetten op zijn divisie Automotive & Enterprise, die in 2018 met 8% groeide en onder andere 3D-cartografieën levert voor de voorspellende cruisecontrolsystemen die door alle vrachtwagenconstructeurs worden gebruikt.

Bij TomTom Telematics werken 670 mensen. De afdeling zal opgenomen worden in de tak ‘digitale technologieën’ van Bridgestone Europe. Het bedrag van de transactie loopt op tot 910 miljoen euro, waarvan er 750 aan de aandeelhouders wordt overgedragen.

Lees alles over TomTom Telematics in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!