TLV stuurt eisenbundel naar politieke partijen

 18/10/2018  Claude Yvens  Economie
TLV stuurt eisenbundel naar politieke partijen

In de aanloop naar de regionale, federale e Europese verkiezingen van 26 mei 2019 heeft Transport & Logistiek Vlaanderen een eisenbundel voorbereid. Vandag werden die eisen voorgesteld aan de beleidsmakers.

“Aangezien op gewestelijk, federaal en Europees niveau de parlementen tegelijk worden herkozen, wil TLV nu al de politieke partijen oproepen om rekening te houden met de vele belangen van de Vlaamse transporteur en logistieker”, zegt Lode Verkinderen, secretaris-generaal van TLV

TLV heeft de prioritaire maatregelen gegroepeerd rond zes pijlers :

  • Billijke en evenwichtige goederenvervoersmarkt
  • Aantrekkelijke sector voor werknemer én werkgever
  • Steun voor de groene vervoerders
  • Nood aan een beter wegennet
  • Respect voor leefbaarheid en verkeersveiligheid
  • Een eerlijk Europees speelveld

“Binnen elk thema staat ook één topprioriteit extra in de schijnwerpers. TLV vraagt onder meer om werk te maken van lagere loonlasten en wil een concrete aanpak van het nijpende chauffeurstekort. In een mix van vooruitstrevende groene maatregelen wil TLV het behoud van de professionele diesel. Om de files aan te pakken, wil TLV rekeningrijden voor alle voertuigen. Topprioriteit inzake verkeersveiligheid is dan weer de vraag om gsm’en achter het stuur streng aan te pakken. En van Europa verwacht TLV dat eindelijk de leuze gelijk loon voor gelijk werk echt toegepast wordt”, aldus Verkinderen.

Lees alles over TLV in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!