TLV dient klacht in tegen “illegale” transportplatforms

 20/07/2016  TransportMedia  News Transport
TLV dient klacht in tegen “illegale” transportplatforms

De federatie TLV (Transport & Logistiek Vlaanderen) heeft klacht ingediend tegen de apps Bringr en Vengo omdat ze niet voldoen aan de voorwaarden van de transportmarkt.

Volgens TLV hebben de twee apps de ambitie om “van om het even wie een transporteur te maken”. Op basis van een studie die het heeft uitgevoerd, besliste TLV klacht tegen deze platforms neer te leggen en wel om verschillende redenen: het aanbieden van transportdiensten als tussenpersoon zonder het statuut van commissionair, tussenkomen als opdrachtgever zonder na te gaan of de transporteurs over de nodige vergunningen beschikken, het omzeilen van verplichtingen op het vlak van btw, het bepalen van de prijs gebeurt door de tussenpersoon en niet door diegene die de transportdienst levert, een gebrek aan bescherming van de ontvangers en verzenders bij schade.

Om al deze redenen heeft TLV bij de bevoegde instanties klacht ingediend. De federatie verklaart een absolute voorstander van de moderne technologie te zijn, maar niet ten koste van de garanties die de transportbedrijven nu al jarenlang aanbieden.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!