TLV bereidt leden voor op Brexit-schok

 16/01/2019  Redactie  Wetgeving
TLV bereidt leden voor op Brexit-schok

Nu de kans op een harde brexit groter dan ooit is wil Transport en Logistiek Vlaanderen haar leden helpen om zich voor te bereiden op de schok na 29 maart.

TLV betreurt dat een ‘no deal’-brexit door de stemming van het Britse parlement erg waarschijnlijk wordt: “Vertraging en administratieve lasten na de scheiding lijken onvermijdelijk. Mogelijk zal ook het aantal ritten van en naar het Verenigd Koninkrijk verminderen. Als het Verenigd Koninkrijk na 29 maart een derde land wordt, heeft dat verregaande gevolgen. Niets laat vermoeden dat er nog een alternatief is. Dat betekent dat we ons nu echt op chaos moeten voorbereiden. We hebben dan ook met de federale overheid al een aantal procedures afgesproken, zodat vervoerders een CEMT-vergunning kunnen aanvragen. Dat kan nog tot 25 januari. Na 30 maart kun je met een CEMT-vergunning wel nog probleemloos vervoer verrichten van en naar het Verenigd Koninkrijk”, zegt secretaris-generaal Lode Verkinderen.

Ondertussen werkt TLV ook aan een brexitclausule die transportondernemers kunnen opnemen in hun algemene voorwaarden of naar hun klanten kunnen sturen. “De leden van TLV mogen absoluut op onze volledige steun rekenen”, besluit Verkinderen.

Lees alles over TLV in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!